Milanović opet o BiH: Bošnjaci kupuju vrijeme, bliže se izbori i ponovo žele izabrati Hrvata

Preporučujemo

Bošnjačke stranke ohrabruje se da idu đonom na Hrvate, rekao je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović optuživši međunarodnog predstavnika da svojom izjavom o održavanju izbora bez obzira bude li dogovora ili ne, omalovažava Hrvate.

Milanović je ponovo kritikovao izjavu visokog predstavnika međunarodne zajednice za BiH Christian Schmidta koji je najavio u petak da će se izbori u BiH održati najesen bez obzira na ishod pregovora o izmjenama izbornog zakona.

- -

Zapitao je kakva je svrha pregovora vođenih u Neumu za vikend, koji su završili bez dogovora, ako prije njih predstavnik Schmidt daje ovakve izjave.

– Bošnjačke stranke se ohrabruje da idu đonom na Hrvate. Bosna i Hercegovina bez Hrvata ne postoji, kao ni bez Srba – izjavio je Milanović novinarima u Zagrebu.

Predsjednici međunarodne zajednice, ni štete ni koristi, dodao je on te je optužio hrvatsku vladu u Zagrebu za nečinjenje.

– Oni su saboteri, oni ne žele poduzeti ono što im je u moći. Bošnjaci ovakvim otezanjem, nedogovorom, kupuju vrijeme, bliže se izbori i normalno, hrvatske predstavnike će izabrati Bošnjaci – izjavio je Milanović.

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...