Kandidat za predsjednika Srbije ima državljanstvo Hrvatske

Preporučujemo

Kandidat ujedinjene opozicije za predsjednika Srbije Zdravko Ponoš izjavio je da hrvatsko državljanstvo nije nešto što su on i stotine hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj trebali da traže već, kako je naveo, jednostavno imaju po svom rođenju.

Ja sam Srbin iz Krajine, rođen sam u Kninu. Proveo sam djetinjstvo i odrastao u selu Golubić pored Knina. To je selo čiji nekadašnji mještani imaju državljanstvo Hrvatske. Za sve nas, nekoliko stotina hiljada Srba rođenih u Hrvatskoj, hrvatsko državljanstvo nije nešto što smo mi trebali da tražimo već nešto što jednostavno imamo po svom rođenju naveo je Ponoš za današnje izdanje lista Nova.

- -

Bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije odbacio je navode predstavnika vlasti da je “NATO general”.

Školovao sam se u našoj zemlji i van nje. Neke od zemalja u kojima sam se školovao su bile NATO zemlje. Dosta sam radio na uspostavljanju međunarodne vojne saradnje, ne samo kroz program Partnerstvo za mir i na multilateralnom planu, već i bilateralno sa mnogim zemljama. Neke od njih su bile u NATO, ali sam dosta uradio i na uspostavljanju vojne saradnje sa Rusijom i Kinom i ponosan sam na tonaveo je Ponoš.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...