Nova eksplozija u Kijevu: Ruske trupe gađale željezničku stanicu, pogođen i toplovod

Preporučujemo

Gradske vlasti Kijeva saopćile su kako su ruske trupe izvele još jedan napad na glavni grad Ukrajine te da je ovaj put cilj bila željeznička stanica u južnom dijelu grada.

Brojni građani Kijeva čuli su jaku eksploziju u ovom dijelu grada, a samo nekoliko minuta nakon napada potvrđeno je kako je cilj bila Južna željeznička stanica, ujedno jedno od mjesta u gradu gdje se evakuišu civili.

- -

-Ruski teroristi stu izveli zračni napad na Južnu željezničku stanicu u Kijevu gdje se evakuiše hiljade ukrajinskih žena i djece. Granata je pala u blizini hotela Ibis. Zgrada stanice je izdržala napad i pretrpjela je manja oštećenja, saopćile su gradske vlasti.

Povodom napada oglasio se i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko koji je izjavio kako je tokom napada oštećen i toplovod.
“Žele da zalede Kijev! Raketni udar u blizini željezničke stanice razbio je veliki toplovod. Dio Kijeva mogao bi ostati bez grijanja”, rekao je Geraščenko.

Najnovije

Hoće li opozicija iz RS pristati na Dodikovu igru oko bojkota izbora?

Predstavnici koalicionih partnera u RS-u dogovorili su se danas da pozovu opoziciju da ne prihvate izlazak na lokalne izbore...