Dva Ukrajinca među žrtvama napada u blizini Tel Aviva

Preporučujemo

Izraelska policija je saopštila da su dvije neimenovane žrtve oružanog napada u Bnei Braku kraj Tel Aviva strani radnici iz Ukrajine.

Njih dvojica su sinoć sjedili na ulazu prodavnice kada je napadač na motociklu Palestinac sa Zapadne obale pucao iz automatske puške, prenijeli su izraelski mediji.

- -

Među poginulima je jedan policajac izraelski Arapin koji je pucao na napadača, a poginula su još dva muškarca od kojih je jedan gurao kolica i svojim tijelom zaštitio bebu u njima.

Lider Hamasa Ismal Hanije objavio je u međuvremnu saopštenje u kome je lično pozdravio taj smrtonosan napad, koji je njegova islamska ekstremistička organizacija još sinoć pohvalila.

On je podsjetio i na prethodna dva napada na jugu i sjeveru Izraela prošle nedjelje u kojima je ubijeno šestoro ljudi i rat izraelske vojske i Hamasa u pojasu Gaze u maju 2021. godine, a napadače označio herojima.

Palestinski predsjednik Mahmud Abas je s druge strane osudio napad, rekavši da ubistva izraelskih i palestinskih civila “samo vode do pogoršanja situacije i nestabilnosti”.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...