MC Srebrenica o masakru u Buči: Prikupite dokaze i nadajte se da će počinioci pred lice pravde

Preporučujemo

Nakon što je ukrajinsko ministarstvo odbrane objavilo na svom službenom Twitter nalogu strašne snimke i fotografije koje su zatekli nakon ulaska u grad Buča blizu Kijeva, reagovali su iz Memorijalnog centra Srebrenica.

-Informacije o masakru u Buči su provjerene. Podižite svijest, prikupite dokaze, uzmite svjedočanstva i nadajte se da će jednog dana počinitelji vidjeti lice pravde. (Ne)naučene lekcije, naveli su u svom postu na Twitteru iz Memorijalnog centra Srebrenica.

- -

Reagovao je i predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel, napisavši da je šokiran proganjajućim slikama zločina koje je počinila ruska vojska u oslobođenoj regiji Kijev.

-EU pomaže Ukrajini i nevladinim organizacijama u prikupljanju potrebnih dokaza za gonjenje pred međunarodnim sudovima. Dalje sankcije i podrška EU su na putu, rekao je Charles Michel.

Nakon što je ukrajinska vojska ušla u Buču zatekli su prizore ubijenih civila na ulicama, svezanih ruku, masovne grobnice.

Najnovije

Epilog ogromnog skandala u Velikoj Britaniji: Hiljade ljudi primile su krv zaraženu HIV-om i hepatitisom, sad će dobiti – odštetu

Britanija će platiti više od 12,7 milijarda dolara odštete hiljadama pacijenata, sedamdesetih i osamdesetih godina liječenih krvlju zaraženom HIV-om...