Svečana sjednica u Vijećnici: Dodijeljene Šestoaprilske nagrade

Preporučujemo

Večeras je u Vijećnici održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva povodom 6. aprila, na kojoj su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić laureatima Šestoaprilske nagrade uručili priznanja.

 U kategoriji zdravstva i socijalne zaštite nagradu je dobio dr. Ismet Gavrankapetanović, dok je direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović dobio nagradu u kategoriji kultura i umjetnost.

- -

Šestoaprilske nagrade dobili su i u kategoriji obrazovanja profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović, u kategoriji privrede Centrotrans-Eurolines, u kategoriji sporta Karate klub Bosna, a u kategoriji “Ostali” Odred policije za specijalne namjene Lasta.

Vlado Raguž, prof. dr. Kurt Kalcher i Kulturni centar “Kralj Fahd” dobitnicu su priznanja Plaketa Grada Sarajeva.

Nagradu “Graham Bamford” posthumno je dobio Irhan Fočo, a istu nagradu je dobio i Kenan Ćubara.

Nagrada “Sarajevska pahuljica” dodijeljena je dječaku Ismailu Zulfiću koji je rođen bez ruku. Upornošću i uz pomoć njegovog trenera Amela Kape, Ismail je za samo dvije godine savladao plivanja i skijanje te osvojio brojne medalje.

- -

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske dobitnik je priznanja Počasni građanin Sarajeva. Nije prisustvovao večerašnjoj svečanosti, te će mu priznanje biti uručeno naknadno.

(Index.ba)

Najnovije

Na području Bijeljine zaplijenjena veća količina tekstilne robe

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Bijeljina u ponedjeljak su zaplijenili veću količinu tekstilne robe u graničnom pojasu na području...