Zamjenik gradonačelnika Prijedora izvrijeđao sugrađane katolike

Preporučujemo

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević iz stranke Ujedinjena Srpska koja je koalicioni partner Dodikovog SNSD-a, na najveći katolički praznik Uskrs uputio je sugrađanima katoličke vjeroispovijesti niz uvreda.

Kovačević je na svom službenom Facebook profilu objavio post u kojem, između ostalih, vrijeđa katolike i katoličke svećenike.

- -

“Kad se sjetim šta je katolički kler radio i radi Srbima, koliko je žrtava pod njihovim blagoslovom bilo, ne da ne mogu ništa čestitati već ih se gnušam”, napisao je Kovačević.

Kovačević se obrušio i na Vatikan.

“Vatikan se itekako bavio i politikom, po dobru ih nikad nismo zapamtili. Ko ne zna da je Bosna i Hercegovina i danas za njih terra misionaris, taj ništa ne zna”, napisao je Kovačević na Facebooku.

Na kraju svoje objave je poručio da ne želi nikakav kontakt s “vatikanistima”.

- -

“A do iskrenog izvinjenja i pokajanja, vatikanistima nek je daleko lijepa kuća” zaključio je Kovačević u svojoj sramotnoj objavi na društvenoj mreži Facebook.

Podsjećamo, katolici danas obilježavaju svoj najveći praznik Uskrs.

Najnovije

Hoće li opozicija iz RS pristati na Dodikovu igru oko bojkota izbora?

Predstavnici koalicionih partnera u RS-u dogovorili su se danas da pozovu opoziciju da ne prihvate izlazak na lokalne izbore...