Magazinović: Kazne za “parking papke” 200 KM

Preporučujemo

Zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović uputio je jučer u proceduru Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH. Za one koji prekrše odredbe, ukoliko izmjene budu usvojene, predviđena je kazna u iznosu od 200 KM i jedan kazneni bod.

Magazinović je obrazložio kako je jučer predao Prijedlog izmjena Zakona “protiv parking papaka”, a na prijedlog više udruženja. Izmjene zakona predviđaju novčanu kaznu u iznosu od 200 KM ukoliko se prekrši odredba zabrane parkiranja na označeno mjesto koje je rezervirano za osobe sa invaliditetom.

- -

“Pa neka izvole i svjesno onemoguće nečije kretanje i funkcionisanje”, istakao je Magazinović.

Naveo je kako ne može biti ista kazna za prekršaj parkiranja na zelenoj površini i na mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom jer posljedice takvih radnji nisu jednake.

Izvor: LinkedIn

Magazinović ističe kako je Općinsko vijeće sarajevske općine Stari grad već ranije uputilo ovakvu inicijativu državnim institucijama.

- -

“Ipak, shvatili smo da je u ovom slučaju bolje napisati Zakon i predložiti ga nego čekati mjesecima da to uradi Vijeće ministara, ili vjerovatnije, ne uradi”, navodi zastupnik SDP-a.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...