Narednih dana nestabilno vrijeme s kišom

Preporučujemo

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.
Vjetar slab, istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini, vjetar će poslije podne imati zapadni i jugozapadni smjer. Dnevna temperatura od 17 do 22, na jugu do 25 stepni.

U nedjelju, 1. maja, bit će pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne se očekuje porast naoblake u Bosni praćen pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini naoblačenje krajem dana ili tokom noći. Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 7 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 17 do 22, na jugu do 25 stepeni.

- -

Za ponedjeljak, 2. maja, očekuje se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Prognozirana jutarnja temperatura je od 6 do 11, na jugu do 14, a dnevna od 12 do 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U utorak, 3. maja, bit će pretežno oblačno s kišom ili lokalnim pljuskovima, uglavnom u Hercegovini, zapadnim, djelimično centralnim i istočnim područjima Bosne. Prestanak padavina očekuje se u drugom dijelu poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, na sjeveru Bosne do 23 stepena.

Za srijedu, 4. maja, prognozirano je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 7 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 14 do 20, u Hercegovini i na sjeveru Bosne do 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najnovije

Novi detalji atentata na premijera Slovačke, stižu reakcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je atentat na premijera Slovačke Roberta Ficu. Na licu mjesta ispaljeno je nekoliko hitaca, napadač je...