Vijeće mladih KS poručuje: Mlade ohrabrujemo da podignu svoj glas i da budu promjena koju žele vidjeti u svijetu

Preporučujemo

Vijeće mladih Kantona Sarajevoje danas je održalo prijem za nove članove u svoje redove.

Event se održavao u periodu od 12 do 16 sati što govori o ljubavi koju mladi osjećaju prema Vijeću mladih Kantona Sarajevo.

- -

Sam događaj ponovo je oživio nove nade za novi perspektivni napretak društva, a koji su mladi kazali kroz svoje predstavljanje na tematiku „Šta za njih predstavljaju najveći problemi za mlade u Kantonu Sarajevo?“

Događaju je prisustvovao veliki broj mladih, članova Vijeća, koje je do sada brojalo 690 aktivnih članova, a kojem je danas u svoje redove primilo još 70 mladih osoba.

Hibić Belmin, prezentovao je kako u savremenom i izazovnom periodu napisati dobar CV, koji je izuzetno tražen na tržištu rada.

– Belmin je počeo ovaj biznis projekat  i izuzetno očekujemo dobru suradnju sa njim. Zbog fizičke udaljenosti putem Skajpa nam se obratio i bivši ministar  Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade, mag. iur. Anis Krivić, koji je govorio o novom nacrtu Zakona o visokom obrazovanju i koliko taj pravni akt ide na štetu svih studenata Univerziteta u Sarajevu. Ovo je bio još jedan produktivan dan koji će uz dobre saradnje stvoriti reformski sistem koji će poboljšati sistem, prije svega u našem Kantonu Sarajevu, pa tako i u čitavoj našoj državi Bosni i Hercegovini – kazala je za Index.ba Naida Mehanović, predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

- -

Dodaje da je svakim danom krug Vijeća mladih Kantona Sarajevo sve veći, a jačina ljubavi za domovinu jača.

-Vijeće sa stotinama svojih članova ohrabruju da podignu svoj glas i da budu promjena koju žele vidjeti u svijetu .Na mladima svijet ostaje, a naše je da ih upoznamo sa onim što je Vijeće i kako da koriste Zakon i budu uvijek u prednosti – istakla je predsjednica Vijeća mladih Kantona Sarajevo.

Poručuje da je Vijeće jedna izuzetno perspektivna zajednica, koja uprkos tome što je  izložena mobingu od strane kako vladajuće strukture i Vlade KS tako i resornog ministarstva, nastavlja sa radom.

Podsjećamo, Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo na čijem se čelu nalazi ministrica Aleksandra Nikolić  je donijelo sramotno rješenje da se ovom Vijeću uskrati korištenje dijela naziva „Kanton Sarajevo”.

Najnovije

Američka zvaničnica poslala snažne poruke iz Srebrenice

Liz Allen, podsekretarka za javnu diplomatiju i odnose s javnošću u Ministarstvu vanjskih poslova SAD-a danas je nastavila posjetu...