Dr. Išerić o izjavama Perišić: Ne mogu se primjenjivati u BiH dupli standardi ili aršini  

Preporučujemo

 

Na izjavu prof. Srđana Perišića na FTV u emisiji “Plenum” koji je je rekao “da nema konsenzusa za ulazak BiH u NATO. Republika Srpska nije za NATO., pravni stručnjak dr.sc. Enver Išerić postavio mu je pitanje “da li je neko Bošnjake i Hrvate u Republici Srpskoj pitao da li su za ulazak BiH u NATO?”.

- -

 

Išerić je portom poručio: “Nije. A trebao je. Jer su i oni u RS konstitutivni. Ne mogu se primjenjivati u BiH dupli standardi ili aršini. U Republici Srpskoj će se pitati o svemu samo Srbi, u Federaciji BiH samo Bošnjaci i Hrvati, a na nivou Bosne i Hercegovine mora postojati konsenzus. Konsenzus mora postojati ili na svim nivoima ili će se većinski odlučivati na svim nivoima. I u ovom drugom slučaju odluka će biti da BiH prihvata članstvo u NATO savezu. Ali da budemo potpuno realni, kako god se bude odlučivalo rezultat će biti isti – BiH članica NATO saveza. Tako je to profesore Perišiću – istakao je Išerić.

 

Najnovije

Efendić o imenovanju Vukoje: Nije isto imati političku pozadinu borbe za državu i protiv države

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić govorio je o aktuelnoj...