“Ja, Edis Bešić, napuštam NiP: Musliman, Bošnjak, ne smije da lobira niti da glasa za komunistu”

Preporučujemo

Denis Bećirović, kandidat “Trojke”, SBB-a, NES-a te nekolicine ostalih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, tek što je predstavljen kao zvanični kandidat, a u pojedinim stranakame je, kako se čini, počela tiha pobuna. Tako je jedan od članova NIP-a iz Živinica obznano da napušta tu stranku upravo zbog podrške Bećiroviću. Njegovo obrazloženje prenosimo u cijelosti.
– Ja, Edis Bešić, član Izvršnog odbora Narod i pravda Živinice, ovom prilikom izjavljujem da prekidam svoje članstvo u stranci kao i u pomenutom odboru uz obrazloženje:

Ovo je moj prvi politički angažman u koji sam ušao i koji se bazirao na čistom ubjeđenju i bez ikakvih ambicija i želja za ovodunjalučkom koristi a uz odobrenje i blagoslov našeg rahmetli Muftije (Muamer Zukorlić) koji je podržao tadašnju politiku NiP-a…

- -

Uz razgovor sa svojim prijateljima hodžama, imamima, daijama koji su bili simpatizeri NiP-a, shvatio sam da jedan musliman, Bošnjak, ni u jednoj varijanti ne smije da lobira niti da glasa za komunistu (ateistu) koji još uvijek baštini svoju pionirsku ideologiju.

Neka Denis Bećirović javno kaže šta misli o našim djedovima i prvacima Mustafi Busuladžiću, Asafu Serdaroviću, Aliji Izetbegoviću, mladim muslimanima i dr.

Jedno je praviti koalicije nakon izbora pa napraviti vlast sa bilo kojom strankom da li to bila HDZ, SNSD, SDP, Naša stranka ili bilo ko drugi, a sasvim druga stvar je svojim čistim muslimansko/bošnjačkim glasovima dizati iz pepela, iz razloga propale stranke i ideologije, poput SDP-a. Ideologije koja se pamti kao jedna od najcrnjih u našoj povijesti… – napisao je Bešić.

Edis Bešić je široj javnosti poznat kao MMA borac.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...