Vijeće ministara o Nacrtu okvirnog budžeta institucija BiH

Preporučujemo

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija Bosne i Hercegovine za period 2022. – 2024. godine.

 

- -

Predlagač dokumenta je Ministarstvo finansija i trezora Bosne i Hercegovine iz kojeg je ranije saopšteno da su globalnim okvirom fiskalnog bilansa i politika zadati okviri za budžet institucija Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u iznosu od 1.073.600.000 KM, od čega 865.500.000 KM od indirektnih poreza, a ostatak su vlastiti prihodi.

 

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i Nacrt sporazuma o zajmu /Projekat unapređenja zdravstvenih sistema/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, sa Osnovama za zaključivanje ovog sporazuma, kao i Nacrt sporazuma o zajmu /projekat otpornosti i konkurentnosti poljoprivrede/ između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, sa Osnovama za zaključivanje ovog sporazuma.

 

- -

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt sporazuma o bezbjednosnoj saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Turske, te Nacrt sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Palestine o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša.

 

Među predloženim tačkama su i Nacrt osnova za pokretanje postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Hrvatske o graničnim prelazima, kao i Nacrt odluke o ratifikaciji Protokola kojim se izmjenjuje i dopunjuje Konvencija za zaštitu pojedinca u pogledu automatske obrade ličnih podataka.

 

Ministri bi, između ostalog, trebalo da razmotre i Prijedlog odluke o odobravanju ulaska i boravka u Bosni i Hercegovini pod posebnim uslovima, Prijedlog odluke o ponavljanju količina tarifnih kvota u 2022. godini koje se odnose na uvoz sirovog šećera od šećerne trske za rafinisanje, kao i Prijedlog odluke o prestanku važenja odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena zbog planiranja atentata na Zelenskog

Dvojica ukrajinskih sigurnosnih dužnosnika uhapšena su zbog planiranja atentata na predsjednika Volodimira Zelenskog, prema Službi državne sigurnosti (SBU). Dva pukovnika...