Dom naroda Parlamenta BiH podržao ukidanje akciza na gorivo, ali procedura još nije okončana

Preporučujemo

Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine danas je jednoglasno podržao ukidanje goriva na akcize, ali procedura da bi ukidanje stupilo na snagu nije još završena.

Ukidanje akciza na gorivo, koje je Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine prihvatio još u martu ove godine, je pred Domom naroda usvojeno u prvom čitanju.

- -

Potrebno je da bude usvojeno i drugom čitanju da bi stupilo na snagu. U međuvremenu je moguće predložiti amandmane na ovaj prijedlog.

Jedan od predlagača, parlamentarac SDP-a Saša Magazinović je istakao da ne očekuje da će biti predložene veće korekcije. Osim njega, predlagači ukidanja akciza su njegove stranačke kolege, zastupnici Zastupničkog doma Nermin Nikšić, Nada Mladina i Zukan Helez.

Magazinović je poručio da je ovo egzistencijalno pitanje koje prevazilazi stranačke i entitetske odnose. Predloženo je da akcize budu ukinute na pola godine.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...