Pijani vozač Opela usmrtio Modričanku: Poznato sa koliko promila alkohola u krvi je sjeo za volan

Preporučujemo

Nezvanično, on je prešao u suprotnu traku kojom se kretala 65-godišnja Dobrila Blagojević

Dobrila Blagojević (65) iz Modriče poginula je kada je u njen Ford udarila Opel Astra kojom je upravljao Branko Danilović (44).

- -

U dobojskoj Policijskoj upravi su, navodeći inicijale, saopćili da se nesreća desila na magistralnom putu Modriča – Gradačac te da je teže povrede zadobio Danilović, kojem je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Modriča, a potom i u dobojskoj bolnici. Nezvanično, Danilović je bio pijan kada je prešao u suprotnu traku kojom se kretala Blagojevićka. Kako saznajemo, imao je 2,41 promil alkohola u krvi.

U nesreći koja se u srijedu desila na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, u mjestu Podgajevi kod Živinica, povrijeđeno je pet osoba.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su kazali da su u nesreći učestvovali Passat koji je vozio A. R. i Mercedes za čijim je upravljačem sjedio N. O.

– U ovoj nesreći teške povrede konstatovane na Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC-a Tuzla zadobila je saputnica u Passatu A. R. iz Tuzle, dok su na istoj Klinici lakše tjelesne povrede konstatovane obojici vozača, kao i saputnicima u Mercedesu E. O. i četverogodišnjaku, naveli su u tuzlanskoj policiji čiji su pripadnici obavili uviđaj. O udesu je obaviješteno i tuzlansko Tužilaštvo.

Najnovije

Zbog američkih sankcija SDS ne može na izbore, SNSD može

Ukoliko promijeni ime stranke, SDS će ostati bez članova biračkih odbora, jer, prema amandmanima na Izborni zakon BiH koje...