Stranka za BiH: Predsjedniče Milanoviću itekako se trebate “ispričati”!

Preporučujemo

Bosna i Hercegovina već mjesecima trpi sinhroniziranu  harangu  zvaničnika Republike Hrvatske usmjerenu protiv državnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše domovine. Prljava kampanja, prepuna neistina i historijskih falsifikata, ciljano je usmjerena podršci propalom zločinačkom političkom projektu, obnovi Herceg-Bosne, poručili su iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Već mjesecima slušamo najprizemnije uvrede iz usta predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića upućene građanima Bosne i Hercegovine i našoj državi. Pri tome se predsjednik Milanović ni malo ne libi iznosti neistine i falsificirati historijske fakte. Posljednje u kontinutitetu prljave kampanje protiv Bosne i Hercegovine je i njegovo obraćanje u Kninu.

- -

Na prvom mjestu, predsjedniče Milanoviću, akcija Oluja ne bi bila moguća bez učešća Armije Republike Bosne i Hercegovine, odnosno njenog V korpusa. Niste vi oslobodili Bihać kao što tvrdite, već je Bihać oslobodio dijelove Republike Hrvatske i vi danas ne biste stajali u Kninu da nije bilo hrabrih Krajišnika. U tim operacijama, na jučerašnji dan, poginuo je i jedan od najvećih sinova naše domovine, komadant 505. bužimske brigade, Zlatni ljiljan ARBiH Izet Nanić. Nek mu je vječna slava i hvala na onome šta je učinio za svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu.

A šta je vaše hvala gospodine predsjedniče!? Od sporazuma Cvetković – Maček iz 1939. godine, pa do sastanka Miloševića i Tuđmana u Karađorđevu 1991. godine, kontinuitet hrvatske politike prema Bosni i Hercegovini su stalni pokušaji podjele naše države u kojima je Republika Hrvatska jedan od aktera.

Ako ste zaboravili gospodine predsjedniče, podsjetićemo Vas na utemeljenje Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, 18. novembra 1991. godine, pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu osuđenog udruženog zločinačkog poduhvata. Poduhvata čija djela najjasnije govore šta jeste, a šta niste htjeli u Bosni i Hercegovini.

Podsjetićemo vas na vaš “ispravni i civilizirani put”, ali na onaj dio o kome jučer u Kninu niste govorili, jer je popločan rušenjem spomenika kulture i ljudske civilizacije poput Starog mosta u Mostaru, logorima poput Dretelja i brutalnim zločinima poput masakra civila u Ahmićima. Gospodine predsjedniče, itekako imate za što da se “ispričate”, kako bi na temeljima istine i pravde gradili prijateljske i dobrosusjedske odnose.

- -

Možete i nastaviti svakodnevno iznostiti neistine, ali nikada nećete moći sakriti historijske činjenice o aktivnom učešću Republike Hrvatske u rušenju naše države, niti koliko je Bosna i Hercegovina pomogla Republici Hrvatskoj u njenim najtežim trenucima. Možete nastaviti i sa uvredama prema građane Bosne i Hercegovine, ali takav način komunikacije, prema svojim susjedima i prijateljima, samo pokazuje koliko je Vaša ”politika” nazadani, isprazni populizam i koliko ste obezvrijedili instituciju države na čijem ste čelu, pretvarajući je u crnohumorni reality show, saopćeno je iz Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...