Otvoren ‘Premium Showroom’: BH Telecom je promijenio paradigmu u BiH

Preporučujemo

U Sarajevu je danas svečano otvoren prvi BH Telecom Premium Showroom “Od ideje do uspješne priče”. Potpis na tablu unutar prostora stavili su i time svečano otvorili ‘Showroom’ premijer FBiH Fadil Novalić, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman kazao je kako kompanija nastavlja putem razvoja i investicija. Naglasio je da je putem BH Content Lab platforme do sada ralizovano sedam serija i pet značajnih filmova gdje je BH Telecom bio u ulozi koproducenta, i da su u toku brojni projekti razvoja.

Kroz višemilionska ulaganja BH Telecom danas angažuje veliki broj filmskih radnika, domaćih glumaca, domaćih scenarista, reditelja , ali i vodi računa o svojim klijentima te kontinuirano unaprijeđuje usluge.

- -

Kahriman je rekao da su u BH Telecomu posebno ponosni na seriju “Kotlina” Danisa Tanovića, koja će imati premijernu projekciju večeras na SFF-u i u septembru na MY TV, odnosno na Moja TV.

Direktor SFF-a Jovan Marjanović zahvalio se BH Telecomu i Vladi FBiH na svesrdnoj podršci Sarajevo film festivalu (SFF)

– Ja mislim da je ulazak BH Telecoma u sektor proizvodnje audio-video sadržaja u BiH potpuno promijenio paradigmu u ovom sektoru u BiH. Kreiranje sadržaja nije nešto što sada fali već svako ko se obrazuje za ovu vrstu posla sada ima posao i ima za što da ostane i bavi se onim za što se školovao, rekao je Marjanović.

Dodao je da je pred nama jedan ogroman rast zahvaljujući BH Telecomu, što potvrđuje i Svjetska premijera serije „Kotline“ reditelja Danisa Tanovića i Aide Begić koja će večeras premijerno biti prikazana na Sarajevo Film Festivalu.

- -

Premijer Novalić je pohvalio mladi i emergični tim izvršnih direktora BH Telecoma na čelu sa generalnim direktorom Sedinom Kahrimanom te najavio dalje podršku Vlade FBiH u investicionom ciklusu koji vodi ova kompanija, kao jedna od najuspješnijih u državi.

BH Telecom Premium Showroom nalazi se u lici Branilaca Sarajeva na broju 25.

Najnovije

Bloka 7 TE Tuzla neće biti izgrađen: Hoće li poskupljenja struje biti sve češća

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine raskinula je ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Ugovor je potpisan...