Došao veliki broj građana: Žrtve zločina sa Cetinja ispraćene na vječni počinak

Preporučujemo

Veliki broj građana Crne Gore došao je danas da na vječni počinak isprati žrtve zločina na Cetinju.

Kako prenosi rtcg.me, desetero stradalih sahranjeni su na gradskom groblju u Prijestonici, u Bajicama, Gradcu i Ljubotinju.

- -

Prije sahrane, u Vladinom domu na Cetinju održana je komemorativna sjednica povodom nezapamćene tragedije.

Komemoracija je počela minutom šutnje za žrtve, a poručeno je da Cetinje nije samo u svom tugovanju, već da tuguje cijela Crna Gora.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da je tragedija nezapamćenih razmjera pogodila Cetinje i Crnu Goru i sve ostavila u šoku.

– Od prekjuče je naš grad okovan tugom i šokom, da su nevine žrtve stradale bez bilo kakve krivice u jednom bezumnom napadu. Ovakav dan se ne pamti – kazao je Đurašković i dodao da ne postoji riječ utjehe za porodice.

- -

Potpredsjednik Skupštine Prijestonice Cetinje Mirko Stanić kazao da je Cetinje obavijeno tugom kao nikada do sada.

– Cetinje je kao nikada do sad ujedinjeno u boli sa iskrenim osjećanjem tuge koja nas sve pogađa – kazao je Stanić i članovima porodica rekao da ne postoje riječi utjehe za njih.

– Cetinje u svom tugovanju nije samo, tuguje cijela Crna Gora – naveo je Stanić i dodao da podrška iz drugih gradova mnogo znači.

Komemoraciji su prisustvovali članovi porodica tragično stradalih, predstavnici lokalne vlasti, Vlade kao i predsjednik države Milo Đukanović, predsjednica Skupštine Danijela Đurović i premijer Dritan Abazović.

Podsjetimo u pucnjavi koja se dogodila u petak – 12. augusta, u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, ubijeno je 11 osoba, među kojima je i napadač Vuk Borilović, dok je šest povrijeđeno.

Najnovije

UO BHRT: Poslovodni odbor RTVFBiH odbija sve zakonske prijedloge, tražimo hitno rješenje od Vlade FBiH

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) na današnjoj sjednici razmatrao je neriješene probleme oko raspodjele RTV takse koja...