Banjalučko tužilaštvo istražuje Andreu Dorić nakon izjave o duplim funkcijama

Preporučujemo

Protiv mlade političarke iz Banje Luke Andree Dorić, a koja je, po sopstvenom priznanju, uz podršku partije došla na funkciju u dvije entitetske kompanije, pod lupom je Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Dorić je imenovana na funkciju izvršne direktorice Puteva Republike Srpske i članice UO Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF). Ona je i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske ispred Socijalističke partije.

- -

“Taj predmet je dodijeljen u rad postupajućem tužiocu, koji će preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti”, rečeno je Nezavisnim novinama iz ovog tužilaštva.

Protiv nje je prijavu Tužilaštvu 11. augusta podnio Milko Grmuša, odbornik u Skupštini Grada Banja Luka.

S obzirom na to da se Socijalistička partija (Petar Đokić) podjelila na dvije frakcije, nakon što je Goran Selak napustio stranku i formirao Socijalističku partiju Srpske, ona je političkom trgovinom, od obje stranke uspjela dobiti više javnih funkcija u RS-u.

“Ja sam delegirana na funkciju izvršnog direktora Puteva RS-a ispred svoje političke partije i naravno to je prihvaćeno. S druge strane imala sam i konkurs u APIF-u i tu je trebala podrška partije i to se desilo i tako da sam ja na te dvije funkcije iz tog razloga”, kazala je Dorić.

Najnovije

Naša stranka predložila Miokovića za predsjedavajućeg Zastupničkog doma PFBiH: Zauzvrat će podržati Vukoju

Na političkoj sceni Bosne i Hercegovine odjeknula je vijest o potencijalnoj trgovini pozicijama između Naše stranke i drugih političkih...