Pravo glasa na predstojećim izborima imat će 3.368.666 birača

Preporučujemo

Na 41. sjednici održanoj danas Centralna izborna komisija je zaključila i potvrdila Centralni birački spisak za Opće izbore 2022. godine.

Ukupan broj birača upisanih u izvode iz Centralnog biračkog spiska za Opće izbore 2022. godine, sa stanjem na dan 18.08.2022. godine u 24.00 sata, je 3.368.666.

- -

“Donesene su i tri odluke o sankcionisanju političkih subjekata zbog kršenja člana 16. 14 (stav 3) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine na koje je moguće uložiti žalbu. Sve ranije odluke ove vrste, a do sada je izrečeno deset novčanih kazni u rasponu od 1.000 do 4.000 KM su potvrđene od strane Suda BiH”, naveli su iz CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH je danas odobrila tekst, sadržaj i formu Priručnika za rad biračkih odbora u Bosni i Hercegovini, Priručnika za rad biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Bosne i Hercegovine, Priručnika za rad kontrolora izbornih rezultata, Praktikuma za izbornu komisiju osnovne izborne jedinice u Bosni i Hercegovini i Vodiča za političke stranke o finansiranju i finansijskom izvještavanju.

Sjednici su prisustvovali su predstavnici OSCE-ove misije Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...