Vozač iz BiH prešao u suprotnu traku pa se sudario sa kombijem

Preporučujemo

Saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozač iz BiH (56) i državljanin Hrvatske (31) dogodila se juče na autoputu A3 kod Lipovljana, saopštila je Policijska uprava sisačko-moslovačka.

“Juče, 22. septembra oko 18.30 časova, na auto-putu A3, kod Lipovljana, na dijelu puta gdje je privremeno postavljenom saobraćajnom signalizacijom i znakovima saobraćaj preusmjeren s južne na sjevernu kolovoznu traku i odvija se dvosmjerno, dogodila se saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom”, navodi se u saopštenju.

- -

Do nezgode je, kako pojašnjavaju, došlo kada je državljanin BiH usljed nekretanja sredinom obilježene saobraćajne trake, automobilom bh. tablica skrenuo u suprotnu traku.

“Tom prilikom došlo je do udarca s kombi vozilom, osječkih registracija kojim je pod uticajem alkohola od 2,49 promila upravljao tridesetjednogodišnji hrvatski državljanin, a koji ga je preticao na mjestu gdje je to zabranjeno”, saopštila je policija.

Usljed udarca automobil je udario u centralnu zaštitnu ogradu.

Do otriježnjenja pijani vozač je smješten u prostorije nadležne policijske stanice.

- -

Zbog počinjenih prekršaja vozaču iz BiH je izdata obavijest za plaćanje novčane kazne, dok protiv Osječanina slijedi optužni prijedlog nadležnom Opštinskom sudu.

Najnovije

Paris Saint-Germain je prvak Francuske

Fudbaleri Lyona pobijedili su u uzbudljivoj utakmici 31. kola francuske Ligue 1 Monaco s 3:2, a usporedno s njima...