Predizborno ludilo u Banjoj Luci: Centralni trg ispunjen štandovima stranaka

Preporučujemo

Stranke u Bosni i Hercegovini ulaze u posljednju sedmicu izborne kampanje, a kao što je to obično i slučaj, same aktivnosti stranaka u tom periodu se intenziviraju.

Iako se političari trude skupove i promotivne aktivnosti stranaka održavati na različitim mjestima u Banjoj Luci je očigledno postignut svojevrsni kompromis među strankama.

- -

Kao u “zlatno doba” novogodišnjih marketa koji se mogu vidjeti kako u Banjoj Luci tako i u Sarajevu i drugim gradovima tokom zime, stranke u drugom po veličinu gradu u Bosni i Hercegovini odlučile su svoje štandove postaviti jedan uz drugi na Trgu Krajine.

Tako se građani koji prolaze centralnim trgom u Banjoj Luci mogu upoznati s radom SNSD-a, stranke Život, nezavisnog kandidata Ivana Begića, PDP-a, SPS-a, Ujedinjene Srpske, SDS-a te Socijalističke partije RS-a.

S obzirom na to da se na Trgu nalazi i štand za prodaju kokica, oni koji žele da se upoznaju s radom stranaka i kandidatima za Opće izbore, mogu sebi priuštiti puni ugođaj posljednji vikend uoči izbora.

Opći izbori u Bosni i Hercegovini održat će se 2. oktobra, a na njima će državljani BiH moći glasati za sve nivoe vlasti, odnosno Predsjedništvo, entitetske parlamente te kantonalne skupštine.

Najnovije

Emir Suljagić i Munira Subašić će se obratiti u UN-u

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i predsjednica Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Munira Subašić otputovali su u New York. Oni će...