Policija pretresla kuću zatvorskog čuvara u Širokom Brijegu, našli drogu, oružje, vage…

Preporučujemo

Kod zatvorskog čuvara zaposlenog u KPZ Mostar pronađena je veća količina marihuane, vaga za mjerenje i automatsko i lovačko oružje.

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu Josip Aničić i Općinski sud u Širokom Brijegu su donijeli naredbu o pretrazi koju su policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg zajedno sa policijskim službenicima SKP MUP ZHK i izvršili dana 12. novembra 2022. godine u mjestu Biograci.

- -

Izvršena je pretraga obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi I.M. (1990), zatvorski čuvar zaposlen u KPZ Mostar, potvrdila je to viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću kantonalnog tužilaštva ZHK Petrunjela Matijević.

Tom prilikom su policajci u unutrašnjosti kuće pronašli veću količinu zelene suhe biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa “marihuana”, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja te više komada streljiva različitog kalibra za automatsko i lovačko oružje.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...