Detalji nove tragedije o ubici iz supermarketa: Zatvorio je ljude unutra i počeo pucati

Preporučujemo

Prema zasad dostupnim informacijama, u pucnjavi u trgovini Walmart u gradu Chesapeakeu u američkoj državi Virginiji poginulo je ‘do 10 ljudi‘, piše BBC. Vatru je na vlastite zaposlenike otvorio poslovođa trgovine, nakon čega je presudio i samom sebi.

Lokalni medij WAVY 10 razgovarao je s članom porodice zaposlenika Walmarta koji je ozlijeđen u pucnjavi.

- -

Deborah, sestra zaposlenika, rekla je da je nešto nakon 22:00 sata po lokalnom vremenu primila poziv svog brata, koji joj je rekao da je upucan i da ga je zbrinula hitna pomoć.

Prije nego što je došao na posao, porodica je razgovarala sa zaposlenikom putem videopoziva tokom večere za Dan zahvalnosti. Nešto kasnije ih je ponovno nazvao i rekao da je ozlijeđen u napadu.

Zaposlenik, inače čovjek u srednjim 50-im godinama, radi u Walmartovoj trgovini u Chesapeakeu već 20 godina.

Drugi zaposlenik Walmarta na društvenim mrežama je progovorio je o detaljima napada.

- -

– To je bio upravitelj. Ubio je jednu djevojku… Upravo sam izašao iz sobe za odmor. On je ušao, zatvorio ljude unutra i počeo pucati. Bilo je traumatično – prenosi njegove riječi Daily Mail.

 

 

Grad Chesapeake u Virginiji nalazi se oko 240 km jugoistočno od glavnog grada Washingtona, na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Napad u Chesapeakeu uslijedio je nedugo nakon još jedne masovne pucnjave u LGBTQ klubu u Coloradu u subotu, pri čemu je pet ljudi ubijeno, a 17 ozlijeđeno.

NIJE PRVA PUCNJAVA U OVOJ TRGOVINI

Napad u srijedu nije prva pucnjava u trgovini Walmart. Naoružani napadač je 2019. godine ubio 23 osobe u Walmartu u gradu El Paso u Teksasu.

Policijski službenici i hitne službe još uvijek su na mjestu pucnjave u trgovini Walmart u Chesapeakeu. Kako je već objavljeno, u pucnjavi je ubijeno do 10 ljudi, a više ih je ozlijeđeno, kazala je policija.

Tvrtka Walmart je kazala da je ‘šokirana‘ napadom i da ‘blisko surađuje‘ s policijom na rasvjetljavanju detalja ove tragedije.

Senator države Virginije L. Louise Lucas kaže da je ‘apsolutno slomljenog srca‘, a drugi senator iz Virginije, Mark Warner, kaže da je ‘zgrožen napadom‘.

Grad Chesapeake zamolio je javnost da se drži podalje od trgovine kako bi dali prostora policiji i istražiteljima.

Najnovije

Emir Suljagić i Munira Subašić će se obratiti u UN-u

Direktor Memorijalnog centra Srebrenica Emir Suljagić i predsjednica Udruženja ‘Majke Srebrenice’ Munira Subašić otputovali su u New York. Oni će...