Omladina iz BiH u posjeti Kataru, gledat će i utakmicu SP-a

Preporučujemo

Više od dvadeset djevojčica i dječaka iz Bosne i Hercegovine će narednih nekoliko dana boraviti u posjeti Kataru gdje se održava Svjetsko prvenstvo u fudbalu te predstavljati našu zemlju na najvećem kulturnom festivalu tokom održavanja Mundijala u Dohi.
Iako se reprezentacija Bosne i Hercegovine nije plasira na Svjetsko prvenstvo, omladina iz Fojnice, njih oko 20, će imati priliku prisustvovati jednoj od utakmica.
Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković istakla je zadovoljstvo saradnjom dvije države.
“Izuzetna mi je čast i posebna radost da će pod pokriviteljstvom Fondacije „Katara“ te dr. Khalida Al Sulaitija djeca iz naše države imati priliku biti dio velike svjetske smotre te nekoliko dana uživati u gostoprimstvu domaćina iz Katara. Imala sam priliku prije nekoliko dana i posjetiti dr. Al Sulaitija u kulturnom kompleksu Katara u Dohi”.
Djeca iz Bosne i Hercegovine će se, zahvaljujući dobroj saradnji i prijateljskim odnosima koju smo uspostavili sa državom Katar, predstaviti folklornim programom u nekoliko termina na velikoj sceni u danima kada su u Dohu stigle stotine hiljada posjetilaca iz cijelog svijeta. Osim toga, imati će priliku prisustvovati i jednoj od utakmica Svjetskog prvenstva te obići kulturne i turističke znamenitosti, kaže ministrica Turković.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...