Protiv Ihtijarevića, tajkuna iz Visokog koji je otjerao MCDonald’s vodi se i postupak zbog diskriminacije po osnovu rasne i nacionalne pripadnosti

Preporučujemo

Visočki tajkun Haris Ihtijarević svojim nemarnim poslovanjem doveo je do toga da svjetski brend McDonald’s ukine licencu i zatvori sve svoje poslovnice u Bosni i Hercegovini. Osim što nije plaćao kiriju, on je navodno i raklmani prostor ove firme u izborima ustupao kandidatima SDA.

Sumnjivi poslovi Ihtijareviću čini se nisu strani. On je i vlasnik sumnjivog parkinga u centru Sarajeva, iza tržnog centra SCC.  Ihtijarević, prema katastru, kao parking iznajmljuje i dvije parcele koje nisu u njegovom vlasništvu. I na tome zarađuje milione.

- -

Da Ihtijarević brend McDonald’s već neko vrijeme bruka govori i podatak da se protiv njegove firme koja je bila nositelj licence GLIESE 581g. d.o.o. pred Općinskim sudom u Sarajevu vodi postupak zbog diskriminacije po osnovu rasne i nacionalne pripadnosti.

Naime tužitelj U.O. (identitet poznat redakciji PRESS-a) inače strani državljanin kao gost je nasilno izbačen iz objakta McDonald’s-a samo zbog svoje rasne i nacionalne pripadnosti.

Postupak je pokrenut 2021. godine, a tužitelja zastupa advokatica iz Sarajeva Denisa Gačanin.

Najnovije

Novi detalji atentata na premijera Slovačke, stižu reakcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je atentat na premijera Slovačke Roberta Ficu. Na licu mjesta ispaljeno je nekoliko hitaca, napadač je...