Novoizabrani delegati u Domu naroda FBiH preuzeli mandate i položili zakletvu

Preporučujemo

Novoizabrani delegati Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine preuzeli su svoje mandate na današnjoj Konstituirajućoj sjednici u Sarajevu, a potom položili zakletvu.

Na početku sjednice prisutnima se obratio Suad Arnautović, predsjednik Centralne izborne komisije BiH (CIKBiH).

- -

– Sada slijedi izbor predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH, kao i po pet delegata iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda za Dom naroda Parlamenta BiH. I to se sprovodi odmah po sazivanju konstituirajuće sjednice. Želim vam dobro zdravlje i svekoliki uspjeh u radu – rekao je u svom obraćanju Arnautović.

Prema nametnutim amandmanima visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, sada Dom naroda FBiH broji 80 delegata, a ranije je bilo 58.

Potom su usvojili dnevni red na kojem su izbor Privremene mandatno-imunitetske komisije Doma naroda, Izvještaj Privremene mandatno-imunitetske komisije, Izbor privremenih radnih tijela Doma naroda i to Privremene komisije za izbor i imenovanja, Privremene administrativne komisije, Privremene zakonodavno-pravne komisije i Privremenog odbora za ekonomsku i razvojnu politiku, finansije i budžet Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Tu su i izbor predsjedavajućeg i potpredsjedavajućih Doma naroda FBiH, kao i izbor delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

- -

Imenovana je Privremena mandatno-imunitetska komsija, čiji je predsjednik Vibor Handžić, zamjenik Tomislav Mandić, a članovi su Ivan Odak, Irma Memidžan, Mladen Lonić, Izet Hajdarević i Dragana Damjanović.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...