Most preko pruge u Boljakovom Potoku za brži saobraćaj

Preporučujemo

Ugovor za izgradnju mosta iznad željezničke pruge na devetoj transverzali potpisali su jučer Emir Hota, v.d. direktora Direkcije za puteve KS-a, i Hamed Ramić, direktor firme Euroasfalt, koja je izabrana za izvođača radova. Potpisivanju su prisustvovali i premijer KS-a Adem Zolj, ministar saobraćaja Mujo Fišo i načelnik Novog Grada Semir Efendić.

Potpisivanjem ugovora vrijednog 6,3 miliona KM i izdavanjem građevinske dozvole stekli su se uslovi da izgradnja nadvožnjaka dužine od oko 120 metara iznad željezničke pruge u Boljakovom Potoku može početi u narednoj sedmici.

- -

Radi se o komplikovanom projektu, gdje nadvožnjak preko željezničke pruge prelazi sa šest kolosijeka i trebalo je uraditi puno posla da bi se došlo do njegove izgradnje. Izgradnja devete transverzale, proširenje kapaciteta iz Ulice Džemala Bijedića koja se radi i povezivanje devete transverzale i LOT-a 2C sa četiri saobraćajne trake doprinijet će rasterećenju saobraćaja u općini Novi Grad, piše Oslobođenje.

– Devetu transverzalu smatram završenom. Idemo dalje graditi od LOT-a 2C do kružnog toka u Boljakovom Potoku, Džemala Bijedića sa izmjenom režima saobraćaja prema Općini Novo Sarajevo, puštanjem dvosmjernog saobraćaja pored Vjetrenjače do pete transverzale, kazao je Zolj.

Najnovije

Pored Pezera, još šestorica bh. atletičara na pobjedničkim postoljima

Na jučer održanom 30. međunarodnom atletskom prvomajskom mitingu u crnogorskom Baru, osim pobjednika u bacanju kugle Mesuda Pezera kojem...