Komšić i Bećirović izrazili saučešće nakon razornog zemljotresa u Siriji i Turskoj

Preporučujemo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izrazio je saučešće povodom zemljotresa u Turskoj i Siriji.

– Duboko su me pogodile vijesti o posljedicama zemljotresa u Turskoj i Siriji. Iskreno se nadam da razmjere stradanja građana Turske i Sirije neće biti onakve kakve se u ovom teškom trenutku pretpostavljaju – naveo je Komšić.

- -

Izrazio je najdublje saučešće svim građanima Turske i Sirije i porodicama stradalih.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović uputio je telegram saučešća predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu, povodom razornog zemljotresa.

– Poštovani gospodine predsjedniče,

sa velikom tugom sam primio vijest o stradanju i gubitku ljudskih života u razornom zemljotresu koji je pogodio Republiku Tursku. Duboko saosjećam sa Vama, porodicama žrtava i prijateljskim narodom Turske.

- -

Naše misli i srca su sa porodicama koje su izgubile svoje voljene. Molim Vas, gospodine predsjedniče, prenesite moje iskrene riječi saučešća porodicama nastradalih u ovako tragičnim okolnostima, kao i želje za brzim oporavkom svim povrijeđenima – navodi se u telegramu saučešća koji je uputio član Predsjedništva BiH Denis Bećirović, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

Najnovije

Evo kakvo vrijeme možete očekivati za prvomajske praznike

Prema trenutnim prognoznim modelima, koji određuju vremenske prilike u narednim danima, krajem ove sedmice u Bosni i Hercegovini bit...