Maloljetnica ubila troje djece i dvoje odraslih, bila naoružana puškama i pištoljem

Preporučujemo

U pucnjavi u kršćanskoj školi u Nashvilleu, u Tennesseeju, ubijeno je najmanje troje djece i dvoje odraslih, a više njih je ozlijeđeno. Policija je stigla na mjesto događaja i ubila napadača – maloljetnu žensku osobu.

Kako je saopćila policija, bila je naoružana s najmanje dvije puške i pištoljem.

- -

Nakon napada troje djece je zbog ozljeda zadobivenih iz vatrenog oružja prevezeno u dječju bolnicu Monroe Carell Jr. u Vanderbiltu, gdje su proglašena mrtvima, navodi CNN.

“U školi Covenant na Burton Hillsu došlo je do pucnjave. Napadača je eliminirala policija”, objavila je policijska postaja Metro Nashville na Twitteru, a prenosi Sky News.

Vatrogasci su objavili da su na mjestu događaja zatekli “mnogo ozlijeđenih”. Roditeljima učenika rečeno je da se okupe u obližnjoj crkvi. Druge pojedinosti nisu poznate. Privatna škola Covenant ima oko 200 učenika od predškolskog do šestog razreda, a osnovana je 2001. u sklopu prezbiterijanske crkve.

Najnovije

Općina Novi Grad osigurala besplatnu rehabilitaciju za 300 pripadnika boračke populacije na Olimpijskom bazenu Otoka

Općina Novi Grad Sarajevo osigurala je besplatnu rehabilitaciju za pripadnike boračke populacije, ratne vojne invalide  i članove Udruženja logoraša...