Povoljni uvjeti za vožnju

Preporučujemo

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se uz relativno povoljne vremenske uvjete i slab do umjeren promet vozila. Na dionicama u višim predjelima upozoravamo na mjestimično jače udare vjetra, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Na putevima sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, a saobraćanje je usporeno. Izdvajamo magistralni put M-4.2 Cazin-Velika Kladuša-granica sa R Hrvatskom, kao i regionalni put R-403a Kamenica-Vrsta kod mjesta Turija.

- -

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom.

Zbog mogućih sitnijih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

- -

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

S obzirom da je pred nama vikend, a nakon toga i praznik, očekujemo pojačan promet vozila na putevima u BiH, kao i na većini graničnih prelaza. Napominjemo vozače koji putuju van granica naše zemlje da provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju neophodnu za prelazak granice. Sve detaljnije informacije o trenutnom stanju na putevima u BiH i graničnim prelazima mogu se dobiti u našem Informativnom centru putem telefona 1282 ili na našoj web stranici bihamk.ba

Najnovije

Tužilaštvo KS zatražilo pritvor za petoro Ukrajinaca koji su oteli Sirijca

Tužilaštvo Kantona Sarajevo uputilo je Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog da odredi pritvor za petero državljana Ukrajine, četiri muškarca...