Resorno ministarstvo KS: Zbog poteškoća na KCUS-u omogućeni MR pregledi u drugim ustanovama

Preporučujemo

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo su objavili da građani neizvršene preglede magnetnom rezonancom, koji su bili zakazani na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), mogu obaviti u bilo kojoj privatnoj ili javnoj ustanovi uz refundaciju troškova.

Kako su saopćili, posljednja dva dana su imali veliki broj poziva građana koji su ih obavijestili o nedostupnosti aparata za magnetnu rezonancu (MR) na KCUS-u, kao i o vraćanju pacijenata sa zakazanim terminima.Nakon, kako su ukazali, njihove intervencije, primili su dopis od KCUS-ovog u kojem je navedeno da je spomenuti aparat danas ponovno u funkciji te da je bio na redovnom servisiranju.

“Odmah smo javnosti proslijedili ovu informaciju. Međutim, nakon objave navedenog dopisa, i dalje smo primali pritužbe građana koji tvrde da i dalje nisu u mogućnosti obaviti svoje preglede na MR aparatu”, istakli su.

- -

Resorni ministar Haris Vranić je saopćio da svi oni koji su bili zakazani za MR pregled na KCUS-u, a nisu ga mogli obaviti zbog privremenog zastoja u radu aparata, imaju mogućnost odlaska u bilo koju privatnu ili javnu registriranu zdravstvenu ustanovu radi obavljanja potrebnog pregleda.

U Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo su naglasili da će Zavod zdravstvenog osiguranja refundirati troškove ovog pregleda.

Najnovije

Cameron: Velika Britanija glasat će za rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Britanski ministar vanjskih poslova David Cameron izjavio je da je jasno da je u Srebrenici bio genocid i da...