Može li se meso sa roštilja podgrijavati?

Preporučujemo

Postoji nekoliko mišljenja šta je i kako najbolje da radite sa mesom dan poslije pripreme na roštilju.

Ono svakako poslije grijanja neće imati isti šmek, kao tek pripremljeno, ali je najbolje da ga što prije iskoristite.

- -

Šnicle

Najbolje je da ih grijete na šporetu. Presijecite ih na manje dijelove i stavite u vrelu tavu u kome ste prethodno rastopili malo putera. Ovako pogrijano meso koristite za sendviče.

Meso sa kostima, rebra

U vrelu rernu poredajte meso koje ste stavili u obložen pleh. Umotajte meso u foliju i grijte ga oko dvadeset minuta. I piletinu grijte na ovaj način, ali ga prethodno nauljite maslinovim uljem.

- -

Pljeskavice

Vjerovali ili ne, postoji jedan trik za pljeskavice. Stavite ih u plastične kese, dobro zatvorite i grijte pod mlazom vrele vode, piše superzena.b92.net

Najnovije

Wizz Air povećao broj letova iz Tuzle: Hoće li doći do ponovnog otvaranja ukinutih linija?

Wizz Air je u ljetnom redu letenja povećao broj sedmičnih operacija na liniji Tuzla - Dortmund sa dvije na...