Kadeti sutra počinju nastup na EP-u: Moramo biti oprezni protiv kvalitetne Danske

Preporučujemo

U hotelu “Burleigh Court” u engleskom gradu Lafborou danas je održana press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektori timova iz grupe C Evropskog kadetskog prvenstva 2018.

Šef stručnog štaba U-17 reprezentacije BiH Zoran Erbez rekao je da je zadovoljan pripremama održanim prvo u Zenici, a potom u Engleskoj:

- -

“Radili smo u odličnoj atmosferi i ekipa je spremna EP. Sutra nas očekuje meč sa Danskom koju dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja zna šta hoće. Imaju dobre pojedince, brzi su i tehnički potkovani. Biće to teška utakmica bez obzira na to što smo ih pobijedili u elitnom krugu. Moramo biti oprezni ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Erbez.

Danski selektor Michael Pedersen očekuje bolju igru svog tima u odnosu na prethodni susret ovih selekcija.

“Pokušaćemo ovaj put da se bolje pripremimo za meč sa Bosnom i Hercegovinom jer smo u prethodnom susretu poraženi od njih. Sigurno je da želimo pobjedu, ali i protivnik razmišlja na taj način. Moramo u sutrašnjem meču pokazati mnogo više nego u elitnom krugu”, rejkao je Pedersen.

Susret između BiH i Danske igra se sutra u 13:30 sati na stadionu Univerziteta u Lafborou koji može da primi 3.400 gledalaca.

- -

Susret će suditi Estonac Juri Frischer, a pomagaće mu Yuriy Tikhonyuk iz Kazahstana i Vytis Snarskis iz Litvanije. Četvrti sudija će biti Keith Kennedy iz Sjeverne Irske.

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...