Kremlj: Vladimir Putin položio predsjedničku zakletvu

Preporučujemo

Vladimir Putin položio je danas predsjedničku zakletvu na ceremoniji inauguracije u Kremlju, nakon čega je zvanično počeo njegov četvrti mandat na čelu Rusije.

“Kunem se da ću u skladu sa nadležnostima Ruske Federacije poštovati i čuvati prava i slobode ljudi i građana, poštovati i štititi Ustav Ruske Federacije, štiti suverenitet i nezavisnost, bezbjednost i cjelovitost države i vjerno služiti narodu”, zakleo se Putin.

- -

Putin je potom u govoru rekao da posebno snažno osjeća odgovornost pred mnogonacionalnim narodom u Rusiji, odgovornost pred Rusijom, pred hiljadugodišnjom istorijom ruske državnosti i pred precima.

“Smatram svojim dugom i smislom svog života da uradim sve za Rusiju”, poručio je Putin, obraćajući se okupljenima po stupanju na dužnost.

On je dodao da Rusija treba da bude savremena i dinamična, da hrabro prihvata izazove vremena i da jača svoje liderstvo u sferama gdje je tradicionalno jaka.

“Mijenjajući se zajedno sa svijetom, Rusija ne smije da zaboravi svoju istoriju, samobitnost i jedinstvo. Nikakve pregrade niti okolnosti ne smiju da spriječe Rusiju da sama određuje svoju budućnost”, naglasio je Putin.

- -

Ceremonija je održana u tradicionalnom maniru u Andrejevskoj sali u Velikoj palati Kremlja, gdje je Putin dočekan velikim aplauzom, prenio je “Sputnjik”.

Putin je na izborima u martu osvojio 76,7 posto glasova, što je mu je osiguralo novih šest godina na čelu Rusije.

Poslije Putinovog govora Kremaljski puk je ispalio počasne plotune.

Najnovije

Vučić o Rezoluciji o Srebrenici: Čeka nas negativan ishod

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, te poručio da u izmijenjenoj, finalnoj...