FUP izdao naredbu svim kantonalnim MUP-ovima: Poduzmite sve mjere zarad očuvanja sigurnosti

Preporučujemo

Povodom terorističkom napada u Moskvi u kojem je, prema posljednjim informacijama, stradalo više od 90 osoba, oglasila se i Federalna uprava policije (FUP).
Naime, kako su naveli iz FUP-a, svim kantonalnim ministrarstvima unutrašnjih poslova naloženo je da poduzmu sve potrebne mjere kako bi se očuvala sigurnost.

“Federalna uprava policije, u povodu terorističkog napada u Rusiji, obavijestila je kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova da je potrebno da poduzmu sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem očuvanja sigurnosti građana i imovine s pojačanim prisustvom policijskih službenika”, saopćeno je iz FUP-a.

- -

Naglasili su i to, ukoliko dođu do bilo kakvih narušavanja sigurnosne situacija, obavijeste FUP što je prije moguće.

“FUP je obavijestio i to da su kantonalna ministarstva unutrašnjih poslova obavezna eventualno bilo kakva saznanja, ukoliko do njih dođu, a koja se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelima terorizma, odmah i bez odlaganja dostaviti Federalnoj upravi policije”, zaključili su.

Inače, ovakva naredba FUP-a te dalje postupanje kantonalnih MUP-ova je praksa kada se negdje u svijetu inače dogode teroristički akti, a sve u cilju pravovremenog postupanja i spriječavanja eventualnih incidenata.

Najnovije

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Najmlađi sin Donalda Trumpa, Barron Trump, bit će jedan od delegata koji će predstavljati Floridu na republikanskoj nacionalnoj konvenciji...