Kanada podržava BiH i njen evroatlanski put

Preporučujemo

Parlamentarni sekretar ministra vanjskih poslova Kanade Robert Oliphant je poslao poruku Emiru Ramiću, direktoru Instituta za istraživanje genocida Kanada i bosanskohercegovačkoj zajednici u Kanadi.

U poruci između ostalog piše:

- -

“Kanada je posvećena razvoju Bosne i Hercegovine, sigurnosti i težnjama ka evroatlantskom priznanju. Kao poslanik i parlamentarni sekretar, s ponosom ću nastaviti raditi na jačanju odnosa između Kanade i Bosne i Hercegovine i uvijek sam na raspolaganju za rad sa Vama.
Postoji mogućnost da ovog proljeća otputujem u Bosnu i Hercegovinu. Ako se to dogodi, jako bih se radovao što ću se uskoro povezati s vama i prenijeti svoje iskustvo sa putovanja”.

Na prijedlog direktora Instituta za istraživanje genocida Kanada Emira Ramića Bosanskohercegovački kulturni centar Toronto je u ime bosanskohercegovačke dijaspore u Kanadi povodom 32. godišnjice nezavisnosti Bosne i Hercegovine dodjelio posebno priznanje Robertu Oliphantu, članu Kanadskog parlamenta za njegov kontinuirani doprinos jačanju veza Kanade i Bosne i Hercegovine.

Član Kanadskog parlamenta i sponzor Zakona o genocidu u Srebrenici koji je prosao prvo čitanje u Kanadskom parlamemntu, kojim će Kanada, zakonom, ne samo rezolucijama, regulisati Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, Robert Oliphant je pohvalio rad Instituta za istraživanje genocida, Kanada.
“Rad Instituta za istrazivanje genocida Kanada je veoma važan ne samo za bosanskohercegovačku zajednicu u Kanadu, već i za kanadsko društvo i državu u cjelini, posebno za kanadski Kulturni mozaik. Ja veoma poštujem rad Instituta za istraživanje genocida”.

Robert Oliphant je sponzor Zakona u Kanadskom parlamentu kojim se 11. juli proglašava kanadskim Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, saopćio je IGK.

Najnovije

Trumpov najmlađi sin (18) bit će delegat na republikanskoj konvenciji

Najmlađi sin Donalda Trumpa, Barron Trump, bit će jedan od delegata koji će predstavljati Floridu na republikanskoj nacionalnoj konvenciji...