Dan šehida u Memorijalnom centru na 11. u mjesecu

Preporučujemo

U velikom broju porodica žrtava genocida, predstavnika vlasti u našoj zemlji ali i velikom broju prijatelja, danas je obilježen Dan šehida u Memorijalnom centru Srebrenica.

“Ove godine, ovaj dan je 11. april, jedanaesti u mjesecu u kojem uvijek podsjećamo: ”SVAKI DAN PAMTIMO, JEDAN DAN NE ZABORAVLJAMO!”

- -

Svake godine, drugog dana ramazanskog Bajrama, okupljamo se kako bismo se prisjetili naših ubijenih, za koje molimo Uzvišenog da su svi šehidi i na najboljem mjestu na Ahiretu”, poručili su iz Memorijalnog centra.

Nakon prigodnog obraćanja i bajramske čestitke koju je uputio Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica, proučena je sura Jasin i Tewhid pred duše svih šehida te klanjan podne namaz.

Drugi dan Bajrama, Bošnjaci u našoj zemlji obilježavaju kao Dan šehida te obilaze mezarluke i sjećaju se žrtve, koju su njihovi najmiliji morali podnijeti u agresiji na našu zemlju.

!”Naša dužnost je pamtiti, opominjati i njegovati sjećanje na naše najmilije koji su na najsvirepiji način ubijeni”, poručili su iz MC Srebrenica.

Najnovije

Hoće li opozicija iz RS pristati na Dodikovu igru oko bojkota izbora?

Predstavnici koalicionih partnera u RS-u dogovorili su se danas da pozovu opoziciju da ne prihvate izlazak na lokalne izbore...