Borac pomoću sudija novi prvak BiH, petarda Želje i prokockani bodovi Sarajeva

Preporučujemo

 

Banjalučki Borac novi je šampion Bosne i Hercegovine u fudbalu.

- -

Titulu prvaka Banjalučani su na svom stadionu danas potvrdili pobjedom nad Igmanom iz Konjica rezultatom 4-3, u pretposljednjem, 32. kolu Premijer lige BiH.

Treba naglasiti kako su u tome imali i svesrdnu pomoć sudijske trojke koju je danas predvodio Aleksandar Njegomirović.

Sudijska lakrdija glavnog sudije meča i njegovih pomoćnika ogledala se u nepostojećem penalu za Borac na početku drugog poluvremena, poništenom regularnom golu za Igman zbog nepostojećeg ofsajda, ali i priznatom pogotku za domaće, iako se radilo o nedozvoljenoj poziciji.

Izabranici trenera Vinka Marinovića osigurali su nedostižnu prednost u odnosu na Zrinjski, a posljednji zvižduk sudije Njegomirovića bio je znak da u Banjoj Luci može početi veliko slavlje.

- -

Borcu je ovo treća šampionska titula u BiH, a osvajanjem naslova izborili su plasman u kvalifikacije Lige evropskih prvaka.

Drugo mjesto pripalo je Zrinjskom, koji će predstavljati BiH u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu (nastupit će od drugog pretkola), dok su plasman u Evropu izborili još Velež i Sarajevo.

Iz Premijer lige BiH ispali su Zvijezda 09 i Tuzla City.

I u preostalim utakmicama u okviru pretposljednjeg, 32. kola Premijer lige BiH bilo je itekako zanimljivo.

Zrinjski je na svom terenu deklasirao Tuzla City sa 4-0.

Još uvjerljiviju pobjedu Željezničar je izvojevao na gostovanju kod Zvijezde 09. Bilo je čak 5-0 za Plave sa Grbavice.

Velež i GOŠK Gabela remizirali su 3-3, a remi je viđen i u duelu Sarajeva i Posušja na Koševu. Na kraju je bilo 1-1, a gosti su bod izvukli u posljednjim trenucima utakmice.

Sloga Doboj poražena je na svom terenu od Širokog Brijega sa 2-3.

Fudbalski savez BiH pripremio je prijedlog skraćenja bh. elite na deset klubova od sezone 2025/26., koji treba usvojiti Skupština Saveza.

Ukoliko ovaj prijedlog bude usvojen, naredne sezone iz elite će ispasti četiri najlošije plasirane ekipe, što garantuje itekako zanimljivu sezonu.

Najnovije

“Zbog krvi šehida ne pravimo kompromis”: Lider Hamasa uputio poruku Izraelcima nakon što su mu ubili sestru

Lider Hamasa Ismail Haniyeh, uputio je danas poruku Izraelu nakon što su mu u reketnom napadu ubili sestru. Haniyeh je...