Erdogan: Ankara će nastaviti vršiti pritisak na Izrael trgovinom i diplomatijom

Preporučujemo

Ankara će nastaviti vršiti pritisak na Izrael trgovinom i diplomatijom sve dok administracija premijera Benjamina Netanyahua ne prekine masakr u Gazi.

Izjavio je ovo turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Istanbulu tokom sastanka Odbora za ekonomske odnose sa inostranstvom (DEIK).

- -

“Održavamo naše kanale komunikacije otvorenim u našoj poslovnoj zajednici u procesu implementacije naše odluke da obustavimo komercijalne transakcije kako bismo prisilili Izrael, koji je ubio oko 36.000 nevinih ljudi u Gazi, na prekid vatre”, naveo je on.

“Ankara će nastaviti vršiti pritisak na Izrael trgovinom, (i) diplomatijom sve dok Netanyahuova administracija ne okonča svoje masakre u Gazi”, naglasio je on.

ICJ je potvrdio svoje prethodne naredbe i ukazao na dalje mjere, uključujući držanje graničnog prijelaza Rafah otvorenim i omogućavanje pristupa istražiteljima blokiranoj enklavi.

Više od 35.900 Palestinaca je ubijeno u Gazi, a skoro 80.300 drugih je povrijeđeno od oktobra nakon napada Hamasa.

Najnovije

Zoran Milanović objavio kandidaturu za novi mandat predsjednika Hrvatske

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je objavio da će se opet kandidovati za predsjednika ove države. "Evo sad. Imam najviše...