Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u Francuskoj

Preporučujemo

Najbolja bosanskohercegovačka biciklistkinja Lejla Njemčević sutra nastupa na drugom Svjetskom kupu u maraton disciplini, a koji se održava u Francuskoj.

Bit će to do sada najteža utrka Svjetskog kupa dužine 100 kilometara sa pet hiljada metara visinskog uspona. Na prvom Svjetskom kupu u Češkoj Lejla Njemčević zauzela je drugo mjesto i time ispunila direktnu normu za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se održava krajem septembra mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama.
– Sigurna sam da će ovo biti jedna od najtežih utrka u mojoj karijeri, očekuje nas pet hiljada metara uspona i nekoliko puta se penjemo na vrhove više od 2.000 metara nadmorske visine. Očekuje nas sunčano vrijeme tako da će tempiranje i hidratacija biti od velikog značaja. Pripreme sam odradila na našoj olimpijskoj planini Bjelašnici i sa velikim samopouzdanjem očekujem sutrašnji start – rekla je Lejla Njemčević.
Očekivano vrijeme najbrže takmičarke za sutrašnju utrku predviđeno je za nešto više od sedam sati.

- -

Naredno takmičenje za Lejlu Njemčević je Balkansko prvenstvo koje se održava na Blidinju, saopćio je direktor MTB reprezentacije BiH Amar Njemčević.

Najnovije

U Mostaru uhapšen diler, policajcima tokom privođenja predao 14 paketića spida

Pripadnici MUP-a HNK jučer su realizovali operativnu akciju na području Mostara u kojoj je uhapšena osoba inicijala N. Š....