Sunčano vrijeme za vikend u BiH, padavine se vraćaju naredne sedmice

Preporučujemo

Danas u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

- -

Za sutra (nedjelja) u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno sunčano i vruće vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38°C.

Početak naredne sedmice u BiH

Ponedjeljak će biti pretežno sunčano prije podne. Jače naoblačenje koje će usloviti padavine širom zemlje se očekuje tokom noći na utorak. U Bosni pljuskova i grmljavine može biti i u poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C.

- -

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, saopćeno je iz FHMZ BiH.

Najnovije

CIK objavio uputstvo za registraciju birača izvan BiH koji žele glasati na lokalnim izborima

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je uputstvo državljanima BiH koji se žele prijaviti za glasanje. Oni prijavu mogu...