Ivan-Sedlo: Ljekari pružaju pomoć iscrpljenim migrantima

Preporučujemo

Na Ivan-Sedlu na području Kantona Sarajevo situacija je sve dramatičnija nakon što su autobusi s migrantima zaustavljeni, jer im MUP HNK nije dozvolio prolazak do krajnje destinacije – Izbjeglički centar u Salakovcu.

Iz pravca Sarajeva oko 10.50 sati stiglo je desetak vozila sa specijalcima, kako bi pomogli održati stanje pod kontrolom.

- -

Prisustvo velikog broja policije još je više uznemirilo migrante, koji ne znaju šta se dešava.

S jedne strane tunela se nalaze policajci MUP-a HNK koji imaju naredbu da spriječe prolazak konvoja na područje koje kontroliraju, dok se s druge nalaze i pripadnici Specijalne jedinice MUP-a Kantona Sarajevo, koji su trebali sprovesti migrante do Izbjegličkog centra u blizini Mostara.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti kazao je da se izbjeglice neće vraćati u Sarajevo i da je riječ o državnom udaru, te je pozvano i Tužilaštvo BiH da sprovede istragu.

Hitna pomoć je na licu mjesta i nekima već pruža pomoć. Ljudi su iscrpljeni i zbunjeni, javlja NAP. Ovim ljudima podijeljen je samo po jedan obrok, jer se očekivalo da će već oko 10 sati biti u Salakovcu.

Najnovije

Efendić o imenovanju Vukoje: Nije isto imati političku pozadinu borbe za državu i protiv države

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) i načelnik sarajevske Općine Novi Grad Semir Efendić govorio je o aktuelnoj...