Trump: Dani nepoštenih trgovinskih poslova su završeni

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump kazao je da su dani kada su Sjedinjene Američke Države bile iskorištavane u trgovinskim poslovima završeni. Ovo je poručio u oštrom odgovoru kanadskom premijeru Justinu Trudeau, koji je kritikovao američko uvođenje tarifa na uvoz čelika i aluminija.

Trump je nametnuo tarife za čelik i aluminij, počevši od petka, na uvoz iz Kanade, Meksika i Evropske unije. Njegova administracija, također, pregovara o novom Sporazumu o slobodnoj trgovini u Sjevernoj Americi (NAFTA).

- -

“Ranije danas, ova poruka je prenijeta kanadskom premijeru Justinu Trudeau: Sjedinjene Američke Države će pristati na pravedan dogovor ili dogovora uopšte neće biti“, kazao je Trump u izjavi koja se odnosi na NAFTA-u, prenosi Anadolija.

Trudeau je uvođenje tarifa nazvao “potpuno neprihvatljivim“, nagovijestivši da će to promijeniti odnose dvije zemlje i najavio uvođenje tarifa na uvoz iz Amerike vrijedan 12,8 milijardi dolara (oko 11 milijardi eura).

Najnovije

U Sarajevu preminula Halida Bojadži, majka ubijenih sarajevskih mališana na Sedreniku

U Sarajevu je u ponedjeljak u 73. godini preminula Halida Bojadži, pripadnica Armije Republike Bosne i Hercegovine, kojoj su...