Uhapšen Asmir R. iz Novog Pazara: Prijetio da će ubiti Vučića, Stefanovića i Šešelja

Preporučujemo

Novopazarska policija uhapsila je Asmira R. (28) iz ovog grada zbog toga što je tokom noći pozvao policiju u Beogradu i zaprijetio da će ubiti predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja.

Prema nezvaničnim informacijama, on je sat vremena poslije ponoći pozvao dežurnu službu beogradske policije i uputio prijetnje ubistvom, nakon čega je Policijska uprava u Beogradu o tome obavijestila kolege u Novom Pazaru.

- -

– Postupajući po njihovoj depeši osumnjičeni Asmir R. je uhapšen dva sata kasnije u njegovoj porodičnoj kući u naselju Hadžet. Tom prilikom izvršen je i pretres objekta, ali nije pronađeno nikakvo oružje – kaže izvor “Blica” u policiji.

Uz prisustvo branioca, Asmir R. je na saslušanju izjavio da je tačno da je pozvao policiju u Beogradu i da je tom prilikom “izrazio nezadovoljstvo” odnosom vlasti prema žiteljima Novog Pazara i da nije nikoga, kako je rekao, psovao.

O svemu je obavješteno nadležno tužilaštvo, a Asmiru R. je zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti određen pritvor do 48 sati, pišu beografski mediji.

Najnovije

Bloka 7 TE Tuzla neće biti izgrađen: Hoće li poskupljenja struje biti sve češća

Elektroprivreda Bosne i Hercegovine raskinula je ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla. Ugovor je potpisan...