Nakon ranjavanja dvoje djece: Hrvatska policija uhapsila krijumčara, ne zna se da li je iz BiH ili Srbije

Preporučujemo

Hrvatska policija je uhapsila krijumčara koji je u kombiju prevozio 29 migranata, uglavnom maloljetnika iz Afganistana i Iraka – javlja HRT.

Osoba koja se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata uhapšena je na području PU zadarske, potvrdio je glasnogovornik PU zadarske Elis Žodan.

- -

Krijumčara migranata policija je uhapsila na području Srba. Iako se nagađalo da je krijumčar davno prešao granicu, jer je pobjegao u šumu koja je od granice s BiH udaljena samo petstotinjak metara, čini se da se dan i po skrivao u šumi na području Srba. Kako HRT neslužbeno saznaje, “najvjerovantije je državljanin Srbije ili Bosne i Hercegovine”.

U srijedu je policija na području Donjeg Srba, nedaleko od granice s BiH, zaustavila furgon s austrijskim tablicama u kojem je krijumčar prevozio 29 migranata iz Iraka i Afganistana u Hrvatsku.

Među migrantima bilo je i 15-oro djece, a dvoje dvanaestogodišnjaka je u policijskom postupanju ranjeno vatrenim oružjem, nakon što vozač nije poslušao tri prethodne naredbe da zaustaviti vozilo. Stao je tek kada je zapucano, iskočio iz vozila i pobjegao.

Najnovije

AVDO AVDIĆ OBJASNIO: “Da li ja primam upute od Mehmedagića ili Konaković od članova kartela Edina Gačanina Tita?”

Sudske odluke često objavi prije suda, detalje istraga prije tužilaštva. Medij koji uređuje Istraga.ba često je mjesto na kojem...