Zvizdić sa Fergusonom: Neophodno nastaviti važne reforme u BiH

Preporučujemo

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvardom Fergusonom i upoznao ga sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Vijeće ministara BiH posvećeno ispunjavanju uslova neophodnih za evropski i NATO put Bosne i Hercegovine i upoznao ga sa zaključcima današnjeg sastanka u vezi sa definiranjem preostalih sedam odgovora na pitanja Evropske komisije.

- -

Ambasador Ferguson je obavijestio predsjedavajućeg Zvizdića o inicijalnim planovima za Samit o Zapadnom Balkanu koji će se u julu održati u Londonu i izrazio nadu da će isti konkretno i značajno doprinijeti ekonomskom i političkom razvoju Bosne i Hercegovine i šireg regiona.

Predsjedavajući Zvizdić i britanski ambasador Ferguson su razgovarali o važnim reformama koje su u posljednje vrijeme uspješno okončane, te zaključili da je u narednom periodu neophodno nastaviti reforme koje su bitne za napredak i bolju budućnost sa ciljem jačanja vladavine prava i omogućavanja izgradnje infrastrukturnih projekata, zapošljavanja, novih investicija i jačanja sa ciljem bržeg, cjelokupnog razvoja BiH.

(Index.ba)

Najnovije

Općina Tešanj na ovogodišnjim izborima će imati nove tehnologije glasanja

Načelnik Općine Tešanj objavio je da će ova općina na predstojećim izborima koristiti nove tehnologije prilikom glasanja. Načelnik Tešnja Suad...