ŠKOLSKI PRIMJER LICEMJERSTVA Bešlić čestitao Bajram, a zabranio klanjanje bajram-namaza

Preporučujemo

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić uputio je, povodom Ramazanskog bajrama, čestitku muslimanima Mostara.

“U povodu Ramazanskog bajrama svim sugrađankama i sugrađanima islamske vjere u ime Gradske uprave Mostara i svoje lično upućujem najiskrenije čestitke. Želim Vam svima da ovaj praznik koji dočekujete provedete u ozračju mira, dobrom zdravlju, vjerničkoj i porodičnoj sreći”, navedeno je u Bešlićevoj čestitki.

- -

U isto vrijeme, dugogodišnji OHR-ov namjesnik a ne izabrani gradonačelnik građana Ljubo Bešlić odbio je zahtjev Medžlisa Islamske zajednice Mostar u BiH za klanjanje bajram-namaza na lokalitetu Lakišića harema, na lokaciji iza bivše Robne kuće ‘Hit’.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Mostar Ramiz Jelovac, obavijestio je Policijsku upravu Mostar o ovoj namjeri te zatražio poduzimanje odgovarajućih mjera iz njihove nadležnosti. Obavijest je otišla i Gradskoj upravi. Iz kancelarije gradonačelnika, tvrdi Jelovac, dan nakon toga došao je odgovor da treba podnijeti zahtjev za zauzimanje javne površine, što su i učinili – piše portal Islamske zajednice.

Međutim, u odgovoru Jelovcu iz PU, obrazloženo je da je potrebna saglasnost gradonačelnika za javno okupljanje, pozivajući se na Odluku o određivanju lokacije za organizirano okupljanje građana Grada Mostara. Naime, tom Odlukom kao mjesto okupljanja građana određeni su stadion i prostor u Sjevernom logoru.

“Bešlić nas svodi na demonstrante, pošto su demonstracije i protesti dozvoljeni tamo gdje je on dozvolio, u Sjevernom logoru i Rodoču” – kazao je Jelovac,

- -

Inače , na ovakvo ponašanje Bešlića nije reagovala ni jedna mostarska stranka niti organzacija, objavile su vijesti.ba

Najnovije

Željezničar osigurao opstanak, Tuzlaci pred ispadanjem iz elitnog ranga

Odigrana je na Grbavici utakmica 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja. Na kraju...