Sutra u Sarajevu počinje Međunarodni sajam ENERGA 2018

Preporučujemo

Međunarodni sajam energije, rudarstva, zaštite okoline i prateće industrije “ENERGA 2018”, u periodu od 19. do 21. juna, drugu godinu zaredom učiniće Sarajevo energetskim centrom regije, poručeno je danas na press konferenciji u Sarajevu.

“ENERGA 2018” će u sajamskom dijelu programa u sarajevskoj Skenderiji okupiti više od 100 izlagača iz 12 zemalja, te više od 200 učesnika sadržajnog konferencijskog dijela programa. To je s pravom svrstava među najznačajnije poslovne događaje u BiH i regionu.

- -

Izlagači će tokom tri dana predstaviti proizvode, projekte, ideje i usluge u oblastima energetike, obnovljivih izvora energije, energijske efikasnosti, zaštite okoline, rudarstva i prateće industrije.

Ovogodišnji program sajma “ENERGA 2018” će tokom tri dana tretirati aktuelne teme iz oblasti energetskog sektora. Programski odbor konferencije „ENERGA“ poseban akcenat će staviti na energetske i klimatske politike u BiH.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Federalnog ministarstva okoline i turizma, Vlade KS i Ministarstva privrede KS, u saradni sa poslovnim partnerima.

Najnovije

Predsjednik Sindikata policijskih službenika pozvao Katicu da se ne miješa u operativni rad policije

Inicijativa zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) Arijane Memić kojom traži da se policajcima zabrani sjedenje u kafićima u...