Bećirović-Cormack: Članstvo u NATO-u i EU su strateški ciljevi države Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović, posjetio je ambasadu Sjedinjenih Američkih Država i razgovarao sa ambasadoricom Maureen Cormack, piše NAP.

Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija u našoj zemlji, sa posebnim osvrtom na približavanje Bosne i Hercegovine ka članstvu u NATO i EU.

- -

Tom prilikom zajednički je konstatirano da su Sjedinjene Američke Države, kao najznačajnija zemlja NATO-a, izuzetno važan partner Bosne i Hercegovine u njenoj želji da postane dio najznačajnije alijanse koja nudi sigurnost i predstavlja garant stabilnosti države Bosne i Hercegovine.

Tokom vrlo konstruktivnog razgovora, kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović naglasio je da su članstvo u NATO-u i EU strateški ciljevi države Bosne i Hercegovine i da oni predstavljaju glavna opredjeljenja politike za koju se i on snažno zalaže. Također, on je istaknuo da je put ka članstvu u NATO obaveza za koju se Bosna i Hercegovina i zakonski obavezala, te da taj put mora biti i brži i djelotvorniji.

Sjedinjene Američke Države su zemlja koja je odlučno pomogla da se uspostavi mir u našoj zemlji, ustrajno je podržavala Bosnu i Hercegovinu na njenom putu stabilizacije i ostaje jedan strateških oslonaca za budućnost i demokratski razvoj naše domovine.

Najnovije

Novi detalji atentata na premijera Slovačke, stižu reakcije

Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je atentat na premijera Slovačke Roberta Ficu. Na licu mjesta ispaljeno je nekoliko hitaca, napadač je...